Pagina's

zondag 12 juli 2015

Homemade bananenchipsBananenchips, plantain chips, bananen chips, recept,green plantain

Bananenchips is denk wel mijn meest favoriete chips maar ik koop niet de eerste de beste zak bananen chips die ik tegenkom. De bananenchips moet wel aan enkele eisen voldoen; het moet dun zijn en een mooie goudgele kleur hebben.

Wanneer je zelf je bananenchips maakt kun je een kaasschaaf gebruiken of een mandoline. Ik heb het ook geprobeerd met een dunschiller maar daar kwamen net iets te dunne plakjes uit.

Op smaak brengen

Voor het toevoegen van zout aan de bananen chips heb je drie opties:

- bestrooi van tevoren de plakjes banaan met zout,
- bestrooi de plakjes banaan nadat ze zijn gebakken met zout of
- je maakt een oplossing van water, zout/fijn gestampte knoflook en tijdens het frituren doe je een beetje van de oplossing in de olie.

Zelf gebruik ik de wateroplossing, vind ik lekkerder chips opleveren omdat de zout intrekt in chips.

Green plantain, groene banaan, recipe, recept
Plantain chips, bananen chips, green plantain, Bananenchips, recept, recipe

  • 3 groene bakbanen
  • zonnebloem olie 
  • kommetje met water en zout

Stap 1: Schil de groene bakbananen. De schil gaat er soms wel lastig vanaf, gebruik dan een aardappelmesje en maak inkepingen om de schil stukje bij beetje van de banaan af te pellen.

Stap 2: Verhit olie in een diepe pan, +/- 160 graden.

Stap 3: Snij de plakjes banaan direct boven de pan met olie. Vind je dit een beetje eng, snij dan de plakjes eerst op bord en doe ze daarna in de olie. Voeg een eetlepel van de wateroplossing toe aan de olie of voeg zout toe door middel van de twee andere opties.

Bak de plakjes banaan goudgeel en tot ze krokant zijn. Als je de bananenchips op vuur bakt, bak het dan eerst op middelhoog vuur en na ongeveer 60 seconden zet je het vuur lager zodat de chips niet te snel bruin word.

Plantain chips, bananen chips, green plantain, Bananenchips, recipe, recept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten