Bananenchips is denk wel mijn meest favoriete chips maar ik
koop niet de eerste de beste zak bananen chips die ik tegenkom. De bananenchips moet wel aan enkele eisen voldoen; het moet dun zijn en een mooie
goudgele kleur hebben.
Wanneer
je zelf je bananenchips maakt kun je een kaasschaaf gebruiken of een
mandoline. Ik heb het ook geprobeerd met een dunschiller maar daar kwamen net iets te dunne plakjes uit.
Op smaak brengen
Voor het toevoegen van zout aan de bananen chips heb je drie
opties:
- bestrooi van tevoren de plakjes banaan met zout,
- bestrooi de plakjes banaan nadat ze zijn gebakken met zout
of
- je maakt een oplossing van water, zout/fijn gestampte knoflook en tijdens
het frituren doe je een beetje van de oplossing in de olie.
Zelf gebruik ik de wateroplossing, vind ik lekkerder chips
opleveren omdat de zout intrekt in chips.
- 3 groene bakbanen
- zonnebloem olie
- kommetje met water en zout
Stap 1: Schil de groene bakbananen. De schil gaat er soms
wel lastig vanaf, gebruik dan een aardappelmesje en maak inkepingen om de schil
stukje bij beetje van de banaan af te pellen.
Stap 2: Verhit olie in een diepe pan, +/- 160 graden.
Stap 3: Snij de plakjes banaan direct boven de pan met olie.
Vind je dit een beetje eng, snij dan de plakjes eerst op bord en doe ze daarna
in de olie. Voeg een eetlepel van de wateroplossing toe aan de olie of voeg
zout toe door middel van de twee andere opties.
Bak de plakjes banaan goudgeel en tot ze krokant zijn. Als je de bananenchips op vuur bakt, bak het dan eerst op middelhoog vuur en na ongeveer 60 seconden zet je het vuur lager zodat de chips niet te snel bruin word.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten