Tegenwoordig hanteer ik de -alles-1 methode voor het bakken
van mijn cakes. Vroeger klopte ik eerst de boter en suiker tot een romig
mengsel maar op het moment dat ik dan de laatste 2 eieren toevoegde aan mijn mengsel
begon het te schiften. Om het schiften tegen te gaan kun je een eetlepel
bakmeel toevoegen maar ik vond mijn eindresultaat vaak tegenvallen. Dus vandaar
dat ik ben overgestapt op de alles-in-1 methode.
En nog een grote plus! Het is ook sneller, je hoeft niet een half uur lang eerst je suiker en
boter tot een romige mengsel te mixen.
Wat heb je nodig:
250 gram suiker
250 gram boter, op kamer temperatuur
250 gram zelfrijzend bakmeel
5 eieren
1 theelepel vanille extract/essence
1/2 theelepel amandel essence
1 theelepel kaneel
4 à 5 appels, geschild in stukjes gesneden
1 eetlepel kaneel
1 Tulband vorm, ingevet
Oven stand: 150
graden en laatste 10 minuten zet ik de stand op 190 graden voor een dikkere
korst.
Bereiding
Doe de stukjes appel in een schaaltje en voeg hierbij 1
eetlepel kaneel toe en roer dit om zodat alle stukjes appel een laagje kaneel
hebben. Doe de appel in de ingevette tulband vorm.
Weeg je suiker, boter en zelfrijzend bakmeel af en doe alle ingrediënten
in een beslagkom. Voeg hierbij de vijf eieren toe, vanille extract/essence en
wat amandel essence.
Meng alle ingrediënten op de hoogste stand voor ongeveer 5 à
6 minuten. Verdeel driekwart van je beslag in de tulband en mix in het overige
beslag 1 eetlepel kaneel. Verdeel het beslag met kaneel in de tulband en draai
het beslag door met een eetlepel. Hierdoor meng je het kaneel beslag met het
normale beslag en krijg je swirls in je cake.
Plaats de cake in een voorverwarmde oven op 150 graden,
boven en onder warmte. Na 60 minuten kun
je met een prikker controleren of de cake gaar is. Komt de prikker droog uit de
cake, dan is de cake klaar, ready to eat! Voor een dikkere korst kun je eventueel
de cake 10 minuten langer in de oven laten staan op 190 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten